Weetjes over SEO

Zoals je waarschijnlijk wel weet betekent het Search engine optimization, in het Nederlands ook wel Zoekmachine Optimalisatie genoemd.

SEO is het optimaliseren van je website voor de Zoekmachines, maar daar spelen vele factors in mee en het is niet zomaar even een goede website bouwen en je bent klaar met het toevoegen van meta tags.

Zoekmachine Optimalisatie is een vak apart, er tellen zeer veel factoren mee die Google eigenlijk niet echt prijsgeeft.

Door de jaren heen ontwikkelen mensen natuurlijk zelf goede manieren van werken door hoger in Google te komen, door vooral goede content toe te voegen op je website, dat is zeer belangrijk voor Google dat er geen duplicate content op je website komt te staan. Dan wordt je mogelijk gezien als spam en heeft je website minder waarde en daarom ook een lagere positie. Ook het gebruiken van een SSL certificaat kan uw ranking beïnvloeden .

Steeds meer mensen zie je tegenwoordig bloggen, dat komt omdat er op blogs makkelijk content te plaatsen valt, veel unieke tekst zorgt dan voor een goede waarde van de website.

Natuurlijk nog het meest belangrijke de websites die naar je website linken, zoals ik net al zei content is belangrijk en daarom relevantie ook, het heeft bijvoorbeeld niet veel waarde al ga jij vanaf een torrent website linken naar jouw fietsen webshop linken, dan kan de torrent website wel een hoge pagerank hebben maar een linkje vanaf een fiets blog met unieke content zal veel meer waarde krijgen van Google.

Ga niet spammen.

Ga nou niet spammen als je links kan krijgen via 50 gratis linkplaats websites, een paar linkjes kan geen kwaad, maar wat je meestal niet ziet is dat er op dat soort websites niet veel waarde is omdat er veel gelinkt wordt naar andere websites en Google wilt alleen maar natuurlijke linkbuilding. Meestal is het ook nog zo als dat soort websites weer doorlinken naar andere ‘gratis link plaatsen’ websites dat het dan 1 beheerder is en dat alles naar elkaar gelinkt staat, wat dus uitkomt op linkfarm en dat is een blackhat methode die zeer gevaarlijk kan zijn voor de ranking van je website, in dit soort netwerken wordt ook elk domein op dezelfde webhost geplaatst, dan hebben alle domeinen hetzelfde IP adres wat ook negatief kan zijn.

Er is weer een nieuw filmpje van Matt Cutts, deze keer gaat het erover of je een rel=”nofollow” moet toevoegen aan je widgets.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: